Greek Yoghurt Cheesecake

Greek Yoghurt Cheesecake

Eleftheria Gioura

Ingredienser:

Til skorpen:

1 ½ kop (150 g) graham cracker krummer (eller digestive kiks)
¼ kop (50 g) smeltet smør
2 spsk sukker (valgfrit)

Til fyldet:

2 kopper (500 g) græsk yoghurt (fuldfedt for cremet)
8 oz (225 g) flødeost, blødgjort
½ kop (120 ml) honning eller ahornsirup (eller ⅔ kop sukker)
2 store æg
1 spsk majsstivelse (eller mel)
2 tsk vaniljeekstrakt
1 spsk citronsaft
½ tsk salt

Til toppingen (valgfrit):

Friske bær
Honningregn
Flødeskum

Instruktioner:

   1. Forbered skorpen:
Forvarm ovnen til 325°F (160°C).
I en skål blandes graham-cracker-krummerne, smeltet smør og sukker, indtil det ligner vådt sand.
Tryk blandingen fast i bunden af ​​en 9-tommer (23 cm) springform.
Bages i 8-10 minutter, og stil den derefter til afkøling.
   2. Lav fyldet:
Pisk flødeosten i en stor skål, indtil den er glat.
Tilsæt græsk yoghurt, honning (eller sukker), vanilje, citronsaft, majsstivelse og salt. Bland indtil kombineret.
Pisk æggene i, et ad gangen, og rør lige indtil det er indarbejdet.
   3. Bag cheesecaken:
Hæld dejen over den afkølede skorpe. Glat toppen.
Placer cheesecake panden i en større bradepande og hæld varmt vand i den ydre pande (skab et vandbad).
Bages i 50-60 minutter, eller indtil midten er lige en anelse skæv.
Sluk for ovnen og lad ostekagen stå inde i 30 minutter med lågen let åben.
Tag den ud af ovnen og afkøl helt ved stuetemperatur, og stil den derefter på køl i mindst 4 timer (eller natten over).
   4. Server & nyde!
Top med friske bær, honning eller en klat flødeskum.
Skær i skiver og server afkølet.



Denne græske yoghurt cheesecake er lettere, men stadig cremet og tilfredsstillende!


Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.